זיהום אלקטרומגנטי - Electrosmog
במקום העבודה וסביבת המגורים,שימוש בטלפונים סלולרים,מחשבים,מכשירי חשמל ואלקטרוניקה שונים,הפכו לחלק בלתי נפרד משגרת חיינו. כתוצאה מכך, רמת העיוות בשדה האלקטרומגנטי הטבעי הסובב אותנו גדלה בהתמדה! תופעה זו נקראת Electrosmog - "זיהום אלקטרומגנטי".
שדות אלקטרומגנטיים טבעיים (בטווח התדרים שבין 0-30Hz) משתנים ע"י השפעת מכשירי סלולר,תקשורת אלחוטית,מחשבים,מכשירי חשמל ואלקטרוניקה היוצרים עומס יתר על גוף האדם.
0-30Hz הינו טווח התדרים בעל חשיבות קריטית לתפקוד הגוף האנושי.
מענה אפקטיבי להשגת שיפור בר מדידה:
את השדה האלקטרומגנטי המעוות ניתן לשנות ולאזן ע"י הכרטיס החכם ZONE030.
"כיום, הזיהום האלקטרומגנטי נוצר ע"י שימוש במכשירי סלולר ומוצרי חשמל ואלקטרוניקה ומהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור."
הצהרה זו לא הושמעה ע"י פעיל בתחום הטלפונים הסלולרים, אלא הופיעה במסמך רשמי של הפרלמנט האירופאי מחודש מרץ 2001. באמצעות הביו-פיזיקאי הנודע ד"ר ג'רארד היילנד (Gerard Hyland) מאוניברסיטת ווארוויק (Warwick) שבבריטניה, הכיוון הכללי של המדע מזהה את הסכנות הבריאותיות שתקשורת מודרנית ניידת יוצרת, ונוקב בדרישות ספציפיות לשם הגנת האוכלוסייה.
הגבול החוקי (ערך SAR) אינו ישים לצורך הערכת היעילות הביולוגית של אמצעי מיגון. ערך גבול זה בעולם מביא בחשבון רק את התחממותן של הרקמות בעקבות גלי רדיו ניידים (אפקטים תרמיים).
הדו"ח, המנוסח כהמלצה לוועדה האירופאית, תובע מחקר ופיתוח מיידיים של אמצעים מתאימים למיגון מפני אפקטים א-תרמיים. פירושו של דבר: הגנה על האוכלוסייה מפני השלכות בריאותיות, אשר, כפי שידוע היטב, אינן נגרמות עקב התחממות הרקמות. יתר על כן, הדו"ח עומד על כך, שיעילות שיטות ההגנה ועקרונותיה תיבחן על אנשים חיים, ולא עוד על מודלים פיזיים מתים, אשר בשום בחינה אינם משקפים את התגובות הביולוגיות האינטראקטיביות של אדם חי.
כיום הגענו לשלב של התפשטות הטכנולוגיה של טלפונים ניידים.הקצב המהיר שבו טכנולוגיות רדיו חדשות, בתדירויות חדשות, מובאות לשוק בכל יום ובכל תחומי החיים, נקבע ע"י מה שהוא ישים מבחינה טכנית – לא ע"י מה שהוא בריא. מפני שלגוף האנושי אין, פשוטו כמשמעו, שום מקום מחבוא מהזיהום האלקטרומגנטי, הנושא נוגע לכולם, ללא קשר לגיל, מין או רמת הכנסה. ידע אודות אפקטים א-תרמיים והגנה נבונה מפניהם הם כעת אתגרי הבריאות המרכזיים של המאה ה-21.